Historie om Oxen

Oxen’s bygninger blev opført i 1902 som skole for området. I årene fra 1960 til 1970 blev skolen væsentligt ombygget til en porcelæns fabrik.

Fra 1980 til 1987 blev bygningerne brugt til møbelfabrik, hvor familien boede på stedet. Der blev opstartet en plejefamilie.

Hovedbygningen nedbrændte i 1987 på samme tid som Oxen på foranledning af daværende Ribe Amt blev etableret til et botilbud for mennesker med psykisk varig funktionsnedsættelse.

I dag er der intet tilbage af de gamle skolebygninger. Efter branden i ’87 blev hovedbygningen genopført til institutions formål med henblik på at blive etableret som et botilbud. Oxen blev godkendt som et Døgntilbud efter SEL § 108, fik navnet "den Selvejende Institution Oxen, og har siden fungeret sådan.'

Sidenhen er Oxen blevet ombygget- og tilbygget (senest i 2020), og Institutionen er velrenommeret i såvel ind- som udland. 

Beliggenhed for Oxen

Oxen ligger på landet. Her emmer af landlige omgivelser der indgyder en rolig atmosfære. Oxen ligger i Vejen Kommune, og er på trods af de landlige omgivelser tæt på infrastruktur. Der er ca 15 minutters kørsel til Esbjergmotorvejen, hvor man når Kolding eller Esbjerg på en halv times tid. Der er også en lille halv time til Billund Lufthavn samt Grindsted Busstation, hvor der kører busser til/fra det meste af landet.

Der er 3 kilometer til nærmeste Daglig Brugs, her handler beboerne deres fornødne ting til ugens løb. Storindkøb foregår i Kolding Storcenter, eller i Vejen, hvor der forefindes tøjbutikker, apotek, dagligvarebutikker, Matas og restauranter/caféer.